Connect with us

Sanatate

RL: VIDEO: Un pacient thailandez bolnav de cancer salută legalizarea canabisului

Published

on

Borcanele de sticlă cu canabis uscat depozitate în dulap sunt o priveliște reconfortantă pentru Jiratti Kuttanam, care se luptă cu un cancer de sân în stadiul patru.

„Bee”, așa cum este cunoscută, este una dintre thailandezele care salută din toată inima decizia guvernului de a scoate canabisul de pe lista stupefiantelor. Ea a fost o fumătoare de marijuana în scop recreativ, dar acum prepară canabis în infuzie și folosește ulei de canabis de trei ani pentru a face față durerii și anxietății cauzate de cancer.

Este, de asemenea, eficient pentru a face față oboselii, insomniei, vărsăturilor și pierderii poftei de mâncare în urma chimioterapiei pe care a început-o în ianuarie, deoarece efectele secundare sunt mai blânde decât cele ale medicamentelor din comerț, spune femeia de 42 de ani.

Thailanda, care are o tradiție în a folosi canabisul pentru ameliorarea durerii și a oboselii, a autorizat utilizarea în scop medicinal în 2018. Este acum prima țară asiatică care legalizează cultivarea marijuanei și consumul acesteia în alimente și băuturi, iar acest lucru înseamnă că oameni precum Bee pot obține provizii constante și de bună calitate la un preț mai mic.

Înainte, găsirea canabisului era uneori hazardată.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/video/video-un-pacient-thailandez-bolnav-de-cancer-saluta-legalizarea-canabisului/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending