Connect with us

În politică

RL: Un senator PSD vrea ca prețul carburanților să fie plafonat la 7 lei per litru

Published

on

Daniel Zamfir, senator PSD, președintele Comisiei Economice, este de părere că prețul carburanților ar trebui plafonat la aproximativ 7 lei: „Eu cred că acesta este un preț corect”.

„Eu cred că acesta este un preț corect pentru că trebuie să ne aducem aminte că, în urmă cu ceva timp, când a fost acea criză cu privire la creșterea prețului la benzină, prețul barilului era undeva la 123 de euro iar prețul la pompă se stabilizase undeva la 7,5 lei. Acum, când prețul barilului a scăzut la 112 euro, prețul benzinei și al motorinei a sărit bine de 9 lei. Ca atare nu este vorba despre creșterea vreunui cost al producătorului ci pur și simplu este un spirit speculativ”, spune la Antena 3 Daniel Zamfir, potrivit jurnalul.ro.

Daniel Zamfir, senator PSD, propune ca prețul carburanților să fie maxim 7 lei considerând că benzinăriile fac speculă

El dă ca exemplu bilanțul pe care l-a înregistrat una dintre companiile din domeniu în trimestrul trecut.

„O să vedeți că este triplu față de anul trecut. Așadar avem aici o speculă, deci trebuie intervenit. Prețul speculativ este un preț care nu se bazează pe niște calcule concrete ale creșterii prețului de producție. Propunerile vin de la noi în condițiile în care, de la Ministerul Energiei, nu vine nimic. Noi am spus că trebuie plafonat prețul carburanților. Asta este clar. Nu mai putem accepta lipsa de acțiune a ministrului Energiei în momentul acesta. Pentru că, în momentul acesta, atâta timp cât lucrurile rămân așa, cineva și anume un grup restrâns de companii, câștigă foarte mulți bani iar cea mai mare parte a populației, de fapt toată populația României, IMM-urile și nu în ultimul rând economia, au de suferit”, a conchis Zamfir.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/un-senator-psd-vrea-ca-pretul-carburantilor-sa-fie-plafonat-la-7-lei-per-litru/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending