Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Ucraina va fi joi candidat oficial pentru aderarea la UE

Published

on

Ucraina va deveni joi un candidat oficial pentru aderarea la Uniunea Europeană(UE), într-o decizie simbolică, dar care va ridica moralul după invazia Rusiei, au declarat marți miniștri și diplomați.

Liderii UE de la Bruxelles sunt așteptați să semneze recomandarea de săptămâna trecută a Comisiei Europene, anunță Reuters.

După mai multe zile de discuții interne ale UE, nu a apărut nicio opoziție în rândul celor 27 de state membre, au declarat trei diplomați pentru Reuters.

„Lucrăm pentru punctul în care îi spunem (președintelui rus Vladimir) Putin că Ucraina aparține Europei, că vom apăra și noi valorile pe care le apără Ucraina”, a declarat ministrul luxemburghez al afacerilor externe, Jean Asselborn, în fața reporterilor, înainte de o reuniune cu alți miniștri europeni, conform stiridiaspora.ro.

Ucraina va deveni candidat oficial la aderarea la UE, iar Republica Moldova are o șansă la fel de mare

De asemenea, este aproape sigur că Republica Moldova va primi statutul de candidat, au declarat diplomații, deși Georgia trebuie să îndeplinească anumite condiții, și anume să depășească blocajul politic din țară.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/ucraina-va-fi-joi-candidat-oficial-pentru-aderarea-la-ue/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending