Connect with us

Economie

RL: România primește 500 de milioane de euro pentru împăduriri

Published

on

Comisia aprobă o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane de euro în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență pentru a sprijini crearea de noi suprafețe împădurite.

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane EUR pusă la dispoziție prin intermediul Mecanismului de redresare și reziliență („MRR”) pentru a sprijini dezvoltarea de noi suprafețe împădurite. Măsura face parte din strategia României de asigurare a protecției pădurilor și a biodiversității.

Vicepreședinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Schema în valoare de 500 de milioane EUR aprobată astăzi va permite României să creeze noi suprafețe împădurite. Aceste păduri vor contribui la prevenirea eroziunii și a inundațiilor, la curățarea aerului și la combaterea schimbărilor climatice. Măsura va contribui nu numai la obiectivele Pactului verde al UE, ci va sprijini, totodată, dezvoltarea economică a zonelor rurale din România.”

Măsura adoptată de România

Schema, care se va desfășura până la 30 iunie 2026, urmărește să sprijine proprietarii de terenuri agricole adecvate pentru împădurire în vederea creării de noi suprafețe împădurite, ceea ce va avea un impact climatic pozitiv pe termen lung.

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/fonduri-europene/romania-primeste-500-de-milioane-de-euro-pentru-impaduriri/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending