Connect with us

Economie

RL: Prețurile la carburanți, cartoful fierbinte din Coaliție. PNL și PSD își pasează vina

Published

on

În timp ce Marcel Ciolacu îl soma ieri pe ministrul energiei, Virgil Popescu, (PNL) să vină cu soluții în cazul cresterilor uriașe la carburanți, azi PNL aruncă săgeți către ministrul finanțelor, Adrian Câciu, (PSD) să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă.

„Creşterea preţului carburanţilor poate fi temperată prin măsuri fiscale. Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă”, transmit liberalii, în replică la cererea social-democraţilor.

Potrivit PNL, în paralel este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenţei şi a ANPC.

„Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra preţului numai prin intermediul Ministerului Finanţelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea preţurilor). Sunt măsuri ce ţin de fiscalitate, nu de producţie, nu de calitatea serviciilor. Ministrul Finanţelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenţie rapidă asupra preţului. Sunt necesare şi analizele Consiliului Concurenţei şi ale ANPC. E nevoie să privim toţi cu responsabilitate şi pragmatism problema preţurilor pe această piaţă şi să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare”, se mai arată în postarea PNL.

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/criza-energetica/preturile-la-carburanti-cartoful-fierbinte-din-coalitie-pnl-si-psd-isi-paseaza-vina/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending