Connect with us

Sport

RL: Președintele Iohannis l-a felicitat pe David Popovici, campion mondial la înot

Published

on

Președintele Iohannis l-a felicitat pe David Popovici, imediat după ce a devenit campion mondial la înot.

„Prin ambiţia, talentul şi perseverenţa dovedite, ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine”, a declarat șeful statului român, într-un mesaj postat, duminică seară, pe internet.

Un mesaj asemănător transmisese și premierul României, Nicolae Ciucă.

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc. La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, a transmis premierul Ciucă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, la rândul lui, că performanța lui David Popovici demonstrează că sportul școlar trebuie încurajat și susținut de statul român.

„Elevii sunt o resursă continuă de potenţial şi talent pe care nu avem voie să o risipim. Performanţele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul şcolar şi performerii României. Îi ţin pumnii lui David Popovici şi la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber. David, suntem alături de tine, iar românii îţi mulţumesc că îi reprezinţi cu cinste”, a transmis ministrul Educaţiei.

Source Link : https://romanialibera.ro/sport/inot/presedintele-iohannis-l-a-felicitat-pe-david-popovici-campion-mondial-la-inot/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending