Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Președintele Finlandei e sceptic că disputa cu Turcia asupra aderării la NATO se va încheia rapid

Published

on

Președintele Finlandei, Sauli Niinistö, şi-a exprimat îndoiala marţi că disputa cu Turcia asupra aderării Finlandei şi Suediei la NATO se va rezolva înainte ca alianţa militară să-şi ţină viitorul summit la Madrid, relatează DPA.

Vorbind la o conferinţă de presă cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, Niinistö a spus că chiar dacă Turcia nu îşi schimbă poziţia, este totuşi un progres faptul că ţările negociază între ele.

Suedia şi Finlanda au solicitat aderarea la alianţa de apărare la mijlocul lunii mai. Turcia este în prezent singurul membru NATO ce blochează demararea procesului de admitere pentru cele două ţări.

Ankara îşi justifică poziţia susţinând că Finlanda şi Suedia sprijină „organizaţii teroriste” precum Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis, potrivit agerpres.ro.

Președintele Finlandei spune că Turcia se va opune aderării la NATO a țării sale și a Suediei, speranțe fiind la summitul care va începe

Summitul NATO începe la Madrid pe 29 iunie.

Tensiuni cu Turcia au apărut şi în cadrul unei întâlniri între secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi preşedintele francez Emmanuel Macron marţi la Paris.

Macron a spus în timpul întâlnirii că vrea claritate din partea Ankarei asupra poziţiei sale, potrivit Palatului Elysee.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/presedintele-finlandei-e-sceptic-ca-disputa-cu-turcia-asupra-aderarii-la-nato-se-va-incheia-rapid/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending