Connect with us

Economie

RL: Piața luxului, în creștere în 2022, în ciuda inflației și a războiului

Published

on

Nici inflația și nici războiul din Ucraina nu amenință să afecteze piața modei de lux, potrivit unui studiu publicat marți, scrie AP News.

În timp ce o mare parte a lumii se agită din cauza creșterii prețurilor la combustibili și energie, studiul realizat de compania de consultanță Bain & Company a indicat că piața globală a luxului rămâne pregătită pentru creștere, în mare parte datorită rezistenței continue a celor mai bogați oameni din lume.

Piața globală a luxului a crescut anul trecut cu aproape o treime, ajungând la 288 de miliarde de euro (198 de miliarde de dolari), revenind de la cea mai gravă scădere înregistrată din cauza blocajelor cauzate de pandemia din 2020, potrivit studiului comandat de asociația italiană Altagamma a producătorilor de lux.

Vânzările de bunuri personale de lux, inclusiv îmbrăcăminte, accesorii și încălțăminte, au înregistrat o creștere ridicată de două cifre în primul trimestru al acestui an, în pofida primelor semne de incertitudine economică legate de invazia rusă în Ucraina, a precizat Bain.

În cea mai pesimistă perspectivă a sa, presupunând o presiune inflaționistă globală, Bain estimează că în acest an creșterea vânzărilor de bunuri personale de lux va crește cu 5%, până la aproximativ 305 miliarde de euro. Dar compania de consultanță vede și o creștere de până la 15% dacă tendințele actuale se mențin, ceea ce ar duce piața la 330 de miliarde de euro anul viitor.

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/piata-luxului-in-crestere-in-2022-in-ciuda-inflatiei-si-a-razboiului/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending