Connect with us

INTERNATIONAL

RL: O delegație militară turcă merge în Rusia pentru a debloca exportul de cereale ucrainene

Published

on

O delegație militară turcă se va deplasa în această săptămână în Rusia pentru a discuta detaliile unui posibil coridor maritim sigur în Marea Neagră pentru exportul de cereale ucrainene, au afirmat surse din cadrul preşedinţiei turce, transmite Reuters.

Agenţia rusă TASS a confirmat planurile de discuţii, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Pe de altă parte, AFP a relatat că o ‘reuniune în patru’, cu reprezentanţi ai ONU, Rusiei şi Ucrainei, va avea loc săptămâna viitoare în Turcia în vederea organizării transportului de cereale pe Marea Neagră.

Televiziunile private CNN Türk şi NTV, citând surse din cadrul preşedinţiei de la Ankara, au precizat că discuţiile vor avea loc la Istanbul.

Invazia rusă în Ucraina a oprit exporturile de cereale ale Kievului pe Marea Neagră, cauzând crize la nivel global, deşi Moscova acuză pentru acestea sancţiunile occidentale. ONU a lansat un apel ambelor părţi, precum şi Turciei, vecin cu ele la Marea Neagră şi membru NATO, să convină un coridor maritim.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/o-delegatie-militara-turca-merge-in-rusia-pentru-a-debloca-exportul-de-cereale-ucrainene/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending