Connect with us

Știrile zilei

RL: Numărul de școli incluse în programul „Masă caldă” pentru elevi se dublează

Published

on

Ministerul Educației a realizat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care proiectul „masă caldă” destinat elevilor va fi extins de la 150, la 300 de școli.

Conform unui comunicat de presă, bugetul pentru finanțarea Programului-pilot în perioada desfăşurării activităţilor didactice în anul şcolar 2022-2023 este de 354.900.000 lei.

Astfel, comparativ cu anul şcolar 2021-2022, limita valorică zilnică se majorează cu 50%, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

„Această iniţiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educaţiei de a reduce abandonul şcolar şi rata de părăsire timpurie a şcolii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului naţional de învăţământ, cumulate cu problemele economice şi sociale accentuate de pandemia COVID-19. În acest context, este extrem de important să încurajăm prezenţa elevilor la şcoală pentru a dobândi competenţele necesare şi, în acelaşi timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate. Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar şi de celelalte reglementări europene în domeniu”, afirmă ministrul Educaţiei, în comunicatul de presă.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/numarul-de-scoli-incluse-in-programul-masa-calda-pentru-elevi-se-dubleaza/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending