Connect with us

În politică

RL: Mesaj de la Guvern, de Ziua Internațională a refugiatului

Published

on

În cea mai mare criză umanitară a Europei, România a fost o ECHIPĂ, susține Mădălina Turza, consilier de stat, coordonator strategic al asistenței umanitare:

Din data de 24 februarie 2022, România, statul membru UE cu cea mai extinsă graniță cu Ucraina, a găzduit peste 1,2 milioane cetățeni ucraineni izgoniți de război. O criză umanitară fără precedent la nivel național și european pe care România o gestionează asumat alături de partenerii din societatea civilă și organizațiile internaționale.

“Am structurat răspunsul României la criza umanitară a refugiaților pe două etape: intervenția umanitară de urgență și răspunsul pe termen mediu și lung, care vizează integrarea refugiaților ucraineni în țara noastră. Suntem prima țară din Uniunea Europeană, care a elaborat un Plan Național de Măsuri de Integrare prin care ne asigurăm că cei peste 80.000 de cetățeni ucraineni care au ales să rămână în țara noastră, vor avea pârghiile necesare pentru a putea să devină independenți, să-și continue viața în condiții decente, să muncească și să-și continue studiile în România. Prin măsurile de integrare pe care le-am stabilit, ne dorim ca cei peste 37.000 de copii ucraineni să poată învăța în școlile noastre, cu sprijinul necesar pentru a face față unei noi limbi și unei noi programe școlare”, seprecizează într-un comunicat de presă al Cancelariei Prim-ministrului, remis cotidianului național “România liberă”.

Sursa citată mai menționează că: “Ne-am asigurat că cei peste 3.000 de copii neînsoțiți sunt monitorizați și asistați de serviciile sociale, iar peste 200 de copii fără părinți sunt îngrijiți în sistemul de protecție din România. 1.029 de persoane vârstnice și aproape 100 de persoane cu dizabilități beneficiază de serviciile sociale ale DGASPC, autorităților locale și partenerilor neguvernamentali, chiar dacă sistemul de protecție pentru persoane cu dizabilități are limitările cunoscute”.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/politica/mesaj-de-la-guvern-de-ziua-internationala-a-refugiatului/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending