Connect with us

Economie

RL: Crește prețul locuințelor, dar nu pentru multă vreme

Published

on

Crește prețul locuințelor, dar nu pentru multă vreme, explică o analiză realizată de Global Property Guide.

Analiza, publicată la data de 15 iunie 2022, se intitulează „Boom-ul global al prețurilor la locuințe ar putea slăbi”. Studiul pune în balanță situația sectorului imobiliar din 59 de țări, inclusiv din România. În 49 dintre aceste țări prețurile au crescut, iar în zece dintre ele au scăzut. Cele mai recente statistici disponibile sunt cele din trimestrul 1 al anului 2022.

În cazul României, conform prețurilor ajustate cu rata inflației, prețurile scăzuseră, în trimestrul 1 din anul 2021, cu 3,28 la sută. În schimb, pe trimestrul 1 din 2022, prețurile s-au mărit cu 9,48 la sută.

„Majoritatea piețelor cresc, în termeni reali, mai puțin rapid decât anul trecut”, indică studiul. „Boom-ul imobiliar începe să se epuizeze. Nu peste tot, poate nu alarmant. Dar tendința globală este scăderea boom-ului”, indică această sursă.

Tendința de majorare la prețul locuințelor va fi încetinită de războiul din Ucraina

Pe anul 2022, cele mai mari creșteri s-au consemnat în Turcia (30,3 la sută), Rusia (18,78 la sută) și Vietnam (15,49 la sută). Pe locul al patrulea se plasează Slovacia (12,88 la sută).

Singura țară vecină României inclusă în clasament este Ucraina. Aici, prețurile locuințelor au scăzut, în anul 2022, cu 5,77 la sută.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/economie-international/creste-pretul-locuintelor-dar-nu-pentru-multa-vreme/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending