Connect with us

JUSTITIE

RL: Călin Popescu Tăriceanu, achitat definitiv

Published

on

Fostul premier al României Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, luni, definitiv, în dosarul de abuz în serviciu, legat de nerespectarea unei decizii a instanței și privind presupusa menținere nelegală în funcție a senatorului Cristian Marciu.

Cei cinci judecători au stabilit, luni, definitiv, respingerea apelului declarat de anchetatorii parchetului instanței supreme dar și pe cel al lui Tăriceanu.

Soluția instanței:

”3086/1/2021 – Minuta deciziei penale nr. 55: Respinge, ca nefondate, apelurile formulate Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi apelantul parte civilă Matei Cristian împotriva sentinţei penale nr. 633 din 7 decembrie 2021 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul 3297/1/2020. Obligă apelantul parte civilă Matei Cristian să-i plătească inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton suma de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate în cauză, reprezentând onorariul parţial al apărătorului ales. Cheltuielile judiciare avansate de stat ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rămân în sarcina acestuia. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 217 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 iunie 2022.”

În faza de fond a judecății procurorul PICCJ a cerut completului de trei magistrați de la instanța supremă achitarea demnitarului.

În apel în schimb la faza pledoariilor finale a fost prezent procurorul de anchetă care a instrumentat cazul până la trimiterea în judecată și a cerut completului superior, de cinci judecători, condamnarea celor doi inculpați.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/justitie/calin-popescu-tariceanu-achitat-definitiv/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending