Connect with us

Economie

RL: Boom-ul prețurilor locuințelor la nivel mondial ar putea să scadă. Ce se întâmplă în Rusia și Turcia

Published

on

Majoritatea piețelor imobiliare din lume sunt în plină expansiune. În cursul anului trecut, prețurile locuințelor au crescut în 49 de țări și au scăzut în doar 10 din cele 59 de piețe imobiliare din lume care au publicat până în prezent statistici privind locuințele. (Statisticile imobiliare sunt de obicei publicate cu o întârziere de 3 luni – aceste statistici din T1 2022 sunt cele mai recente statistici disponibile).

Chiar și atunci când se ajustează pentru inflație, lumea se află încă într-un uimitor boom global al prețurilor locuințelor. Prețurile caselor au crescut în 37 de țări și au scăzut în 22 de țări, ajustate la inflație, în cursul anului până în T1 2022, potrivit globalpropertyguide.

Există totuși semne clare de slăbiciune, la care investitorii ar trebui să fie atenți.

Boom-ul scade

Doar 20 din cele 59 de piețe imobiliare din lume au înregistrat un impuls mai puternic decât anul trecut, în timp ce 38 de piețe imobiliare au înregistrat un impuls mai slab.

Așadar, se pare că boom-ul imobiliar pare să se epuizeze. Nu peste tot. Nu poate în mod alarmant. Dar tendința pare să fie de slăbire a boom-ului. Adăugați inflația crescută din ultimele 3 luni, ca urmare a războiului din Ucraina, și direcția în care se îndreaptă este clară.

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/boom-ul-preturilor-locuintelor-la-nivel-mondial-ar-putea-sa-scada-ce-se-intampla-in-rusia-si-turcia/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending