Connect with us

Vedete

OK! Magazine: Noul Michael Phelps e român! La 17 ani, David Popovici a devenit campion mondial!

Published

on

N-o spunem noi, ci chiar americanii. De fapt, toată presa de pe glob îl compară cu marii recordmeni din nataţie.

Înainte de a-şi serba majoratul, David Popovici poate ajunge şi mai mare decât este acum. Căci tânărul înotător ne serveşte surpriză după surpriză, fiind o adevărată revelaţie pentru întreaga lume a nataţiei. La doar 17 ani, a devenit campion mondial, dar şi primul înotător român care obține aurul la Mondiale! El a încheiat proba de 200 de metri liber, de la campionatul de la Budapesta, cu timpul 1:43.21, un record mondial pentru juniori.

Ce-i drept, România a mai obținut doar două medalii de aur la Mondiale, dar de fiecare dată la feminin: Tamara Costache, în 1986 (50 de metri liber) și Diana Mocanu, în 2001 (200 de metri spate).

Performanța istorică stabilită de David Popovici a stârnit un număr mare de reacții și în presa internațională. Publicația americană “Swimming World Magazine” scrie că înotătorul român David Popovici este la fel de talentat precum celebrii Michael Phelps (36) și Ian Thorpe (39), două nume uriașe în natație. Iar succesul său este cu atât mai răsunător cu cât l-a întrecut în proba de 200 de metri liber pe Tom Dean (22), englezul care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo la aceeași probă.

“La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obținut victoria și a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului. Este un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps sau Ian Thorpe. Dintr-un talent interesant, Popovici s-a transformat într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport”, au scris cei de la “Swimming World Magazine”.

Reacţii din România

După vestea copleşitoare şi laudele primite de la străini, n-au întârziat să apară şi mesajele din partea unor personalităţi din România.

Source Link : https://okmagazine.ro/vedete/news/noul-michael-phelps-e-roman-la-17-ani-david-638795.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending