Connect with us

INTERNATIONAL

RL: VIDEO: Erdogan afirmă că Turcia nu susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Published

on

Președintele Tayyip Erdogan a declarat vineri că nu este posibil ca Turcia, membră a NATO, să sprijine planurile Suediei și Finlandei de a adera, afirmând că țările nordice sunt „gazda multor organizații teroriste”, notează Reuters.

Deși Turcia a susținut oficial extinderea de când a aderat la NATO, în urmă cu 70 de ani, opoziția sa ar putea reprezenta o problemă pentru Suedia și Finlanda, având în vedere că noii membri au nevoie de un acord unanim.

Planul Finlandei de a solicita aderarea la NATO, anunțat joi, ar duce la extinderea alianței militare occidentale pe care președintele rus Vladimir Putin a urmărit să o împiedice prin lansarea invaziei din Ucraina.

„Urmărim evoluțiile în ceea ce privește Suedia și Finlanda, dar nu avem opinii pozitive”, a declarat Erdogan reporterilor la Istanbul, adăugând că a fost o greșeală ca NATO să accepte Grecia ca membru în trecut.

„Nu vrem să repetăm greșeli similare. În plus, țările scandinave sunt case de oaspeți pentru organizațiile teroriste”, a declarat Erdogan, fără a da detalii.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/video/video-erdogan-afirma-ca-turcia-nu-sustine-aderarea-finlandei-si-suediei-la-nato/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending