Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Variola maimuței face ca Marea Britanie să vaccineze categoriile expuse infectării

Published

on

Cazurile de variola maimuței din Marea Britanie au determinat autorităţile să vaccineze antivariolic mai mulţi angajaţi din sănătate şi alte persoane care ar fi putut fi expuse infectării.

Variola maimuţei este o boală virală de obicei uşoară, caracterizată prin simptome de febră, precum şi printr-o erupţie cutanată cu umflături specifice. Există două tulpini principale: tulpina din Congo, care este mai gravă – cu o mortalitate de până la 10% – şi tulpina din Africa de Vest, care are o rată de mortalitate de aproximativ 1%.

Identificată pentru prima dată la maimuţe, boala se răspândeşte de obicei prin contact apropiat şi apare în mare parte în Africa de Vest şi Centrală. Ea s-a răspândit rareori în alte părţi, astfel încât acest nou val de cazuri în afara continentului a declanşat îngrijorare, notează Reuters. În Regatul Unit au fost raportate până acum 9 cazuri de tulpină vest-africană.

Variola maimuței face ca Marea Britanie să vaccineze categoriile expuse infectării, deși există doar un vaccin general pentru aceasta

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/variola-maimutei-face-ca-marea-britanie-sa-vaccineze-categoriile-expuse-infectarii/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending