Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Se dau lupte grele de către ucraineni pentru controlul unei autostrăzi cheie către oraşul Severodonețk

Published

on

Militarii ucraineni luptă pentru a păstra controlul asupra unei autostrăzi cheie către oraşul Severodonețk, aflat pe linia frontului, afirmă Ministerul Apărării din Ucraina.

Ucrainenii încearcă să păstreze controlul autostrăzii Severodonetsk, iar în zonă se dau lupte grele, anunţă Ministerul Apărării din Ucraina, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat, în cadrul unui briefing, că există rute alternative pentru aprovizionarea unităţilor ucrainene din Severodonetsk, care este înconjurat pe trei laturi de forţele ruseşti, potrivit epicnews.ro.

Obiectivul Rusiei este de a înconjura complet unităţile ucrainene din oraş, precum şi din Lysychansk, aflat în apropiere, a adăugat el.

Totodată, luptele sunt în desfăşurare pentru controlul oraşului Lîman, un punct cheie în estul Ucrainei, a declarat marţi liderul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, Denis Puşilin, relatează AFP.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/se-dau-lupte-grele-de-catre-ucraineni-pentru-controlul-unei-autostrazi-cheie-catre-orasul-severodonetk/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending