Connect with us

În Cultură

RL: Revine Noaptea Muzeelor în acest weekend cu 170 spații culturale din 87 de localități din țară

Published

on

Sâmbătă, 14 mai, de Noaptea Muzeelor, aproximativ 170 spaţii culturale din 87 localități din toată România, vor ademeni publicul sa le treacă pragul.
Evenimentul este iniţiat de Ministerul Culturii din Franţa şi patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consilul Internaţional al Muzeelor.

”Noaptea Muzeelor” este un eveniment care contribuie la conturarea identităţii noastre culturale europene”, potrivit Ministrului Culturii si Comunicării din Franţa, Dna Audrey Azoulay. În România, evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţionala a Muzeelor din România, membru al celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO), potrivit noapteamuzeelor.org

Noaptea Muzeelor se va ține în 87 localități din toată România, cu un program extins ce va ține chiar și până dimineața

Cu un program extins chiar şi până dimineaţa, muzeele vor propune din nou evenimente fizice, la fel ca şi celelalte entităţi culturale care se branşează an de an la acest proiect muzeal european. Pe 14 mai, marile oraşe au pregătit zeci de de intervenţii culturale în spaţii muzeale, de teatru, de operă, de ateneu, în castele, palate şi cetăţi, în biblioteci, în studiouri de creaţie, în centre culturale, în grădini de artă, în cartiere creative, în spaţii de ştiinţă şi experimente, în spaţii ale memoriei, în pavilioane şi în galerii de artă, în mori de hârtie, conform adevarul.ro.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/revine-noaptea-muzeelor-in-acest-weekend-cu-170-spatii-culturale-din-87-de-localitati-din-tara/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending