Connect with us

În politică

RL: Ministrul Finanțelor explică cum funcționează amânarea ratelor. Nu e pentru toată lumea

Published

on

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu explică faptul că amânarea ratelor vine în sprijinul celor cărora le-au crescut cheltuielile cu 25% din cauza crizei energetice. Măsura nu este însă pentru toată lumea a ținut să puncteze oficialul Guvernului.

,,În ultima ședință de Coaliție s-a luat această decizie să intrăm cu o Ordonanță de Urgență pentru amânarea ratelor la bănci pentru persoanele fizice și juridice. Nu este o măsură pentru toată lumea, este o măsură pentru cei cu dificultăți în plata ratelor. O măsură care implică o analiză pe care fiecare dintre companii și-o va face, fiecare cețățean și-o va face, pentru că așa cum a fost și măsura din pandemie, pentru că la finalul amânării se va prelungi scandența, dar nu este o scutire de plată, este o amânare de plată. Schimbarea de paradigmă față de 2020 este creșterea cheltuielilor sau costul, în pandemie a fost scăderea veniturilor. Acum vom avea crețterea cheltuielilor per familie sau creșterea costurilor per companie cu 25% față de perioada anului trecut. La companii, va fi raportat la creșterea la utilități, pentru că ne încadrăm în creșterea prețurilor de la energie, la combustibili și alte materii prime.”, a spus Câciu.

Câciu a explicat că noua Ordonanță va fi avizată și de Banca Națională care va emite și o metodologie, dar că este vorba de responsabilitate și de solidaritate.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/politica/ministrul-finantelor-explica-cum-functioneaza-amanarea-ratelor-nu-e-pentru-toata-lumea/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending