Connect with us

Știri - Social

RL: Mai mulți bani elevilor, pentru calculatoare

Published

on

Mai mulți elevi din familii defavorizate ar putea beneficia de sume mai consistente de bani pentru achiziționarea de computere, după modificarea actualului program desfășurat în acest sens.

Cotidianul național “România liberă” a arătat că programul EURO 200, desfășurat de Guvern prin Ministerul Educației, prin care elevii din familii defavorizate pot primi 200 de euro pentru achiziționarea unui computer, este depășit, în contextul prețurilor actuale.

Se pare că și conducerea Ministerului Educației (ME) a realizat acest lucru.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că proiectul va fi modificat, astfel încât, anul viitor, să poată fi acordate sume ce permit achiziționarea unui computer nou pe care elevii să poată învăța.

“Programul EURO 200 are foarte multe reglementări învechite, care nu mai corespund situației actuale. Este în atenția noastră. Va trebui să fie modificat radical. Este inadaptat și inadecvat obiectivelor digitalizării Educației. Vă pot garanta că nu doar suma, ci toate condițiile vor fi modificate la anul”, a declarat Cîmpeanu, pentru “România liberă”.

Source Link : https://romanialibera.ro/social/educatie/mai-multi-bani-elevilor-pentru-calculatoare/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending