Connect with us

Economie

RL: De ce se prăbușește industria construcțiilor

Published

on

Industria construcțiilor, care începuse bine anul 2022, are din nou probleme în Europa.

„Sectorul construcțiilor suferă sub presiunea prețurilor excesiv de ridicate la energie și materiale, dar și din cauza lipsei de materii prime. La acestea se adaugă anularea comenzilor existente sau ofertele care nu mai pot fi trimise”, explică un comunicat de presă.

Începutul anului 2022 arăta promițător în sectorul construcțiilor. La acel moment erau multe comenzi și o cifră de afaceri în creștere. În lunile ianuarie și februarie 2022, firmele de construcții s-au putut bucura de condiții meteo favorabile pentru a procesa comenzile existente.

Acest lucru este confirmat de cifrele VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau – Asociația Germană a Întreprinderilor Constructoare de mașini și utilaje) pentru anul 2021. Aceste date reflectau deja o situație pozitivă în industria construcțiilor. Având o creștere a comenzilor cu aproape 60% față de anul precedent, sectorul utilajelor pentru construcții și materiale de construcții a ocupat locul patru în topul comenzilor primite de constructorii germani de utilaje.

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/economie-international/de-ce-se-prabuseste-industria-constructiilor/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending