Connect with us

Economie

RL: Curierii, desemnați să ,,ciripească” la ANAF despre încasările românilor. Ce spun analiștii?

Published

on

Dacă până de curând curierii se ocupau doar de livrări, mai nou au primit misiuni noi de la Guvern și anume să raporteze toate încasările persoanelor fizice și ale firmelor, în speranța unei mai bune colectări de taxe la stat.

Vorbim despre o piață neagră și de o colectare extrem de slabă la bugetul statului, iar acum Guvernul încearcă și pe această aripă să mai strângă bani. Deși aparent ar fi vorba despre sume modice, în realitatea, spun experții că sunt persoane fizice care învârt milioane de lei, adică echivalentul a sute de mii de euro anual.

Adrian Bența

,,Demersul este unul foarte bun pentru că în urma verificării transferurilor de bani de la curieri către persoane fizice. S-au identificat acele persoane fizice care vindeau produse ca oricare firmă și vorbim despre venituri care depășesc milioane de lei. Acele persoane fizice aveau obligația să se înmatriculeze la registrul comerțului, la ANAF și să plătească taxele.”, a declarat consultantul fiscal Adrian Bența pentru România Liberă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, afirmă că prevederea cuprinsă în noul act normativ vizează “o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor”.

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/economie-interna/curieri-desemnati-sa-ciripeasca-la-anaf-despre-incasarile-romanilor-ce-spun-analistii/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending