Connect with us

În politică

RL: Cum vor Tanczos Barna și Roberta Metsola să reducă dependenţa de gazul rusesc

Published

on

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, cei doi demnitari discutând despre provocările pachetului Fit for 55 şi ambiţiile climatice, în contextul noii strategii forestiere europene, precum şi despre ţintele de reducere a utilizării combustibililor fosili, în special în ceea ce priveşte dependenţa de gazul rusesc, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a MMAP.

O delegaţie a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), condusă de Tanczos Barna, participă, miercuri şi joi, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu membrii Parlamentului European, pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului.

„În discuţia cu doamna preşedinte Metsola am subliniat necesitatea identificării unui echilibru între ţintele ambiţioase şi nivelul de suportabilitate a statelor membre. Am fost ambii de acord că nu toţi plecăm de la acelaşi punct zero. De asemenea, am reiterat importanţa rolului Parlamentului European în stabilirea noilor ţinte, viziuni şi ambiţii la nivel comunitar, în privinţa protecţiei mediului şi a luptei împotriva schimbărilor climatice”, a precizat ministrul Mediului, potrivit agerpres.ro.

Tanczos Barna și Roberta Metsola au discutat despre alternative la gazul rusesc, ministrul Mediului având întâlniri și pe alte domenii

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/cum-vor-tanczos-barna-si-roberta-metsola-sa-reduca-dependenta-de-gazul-rusesc/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending