Connect with us

Sanatate

RL: Cazurile misterioase de hepatită au ajuns la 348 la nivel mondial. Are legătură COVID?

Published

on

Cazurile de hepatită au ajuns la 348 la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care analizează acum potențialul rol pe care îl are adenovirus și infecția COVID-19, scrie Euronews.

Cazuri misterioase de boală hepatică acută care afectează în principal copiii mici i-au nedumerit pe experții în sănătate din întreaga lume în ultimele săptămâni. Ele sunt acum obiectul unei investigații active, a declarat agenția ONU, iar experții și oamenii de știință din statele naționale afectate lucrează pentru a găsi cauza.

În cadrul unei conferințe de presă, profesorul Philippa Easterbrook, din cadrul programului global al OMS pentru hepatită, a declarat reporterilor că există cel puțin 348 de cazuri probabile, iar alte 70 sunt în curs de investigare.

„Cred că este important să subliniem faptul că există doar șase țări în prezent care raportează mai mult de cinci cazuri. Toate celelalte țări au mai puțin de cinci cazuri”, a spus ea.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/sanatate/cazurile-misterioase-de-hepatita-au-ajuns-la-348-la-nivel-mondial-are-legatura-covid/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending