Connect with us

Lifestyle

RL: „Are loc un calorifer din oțel în casa mea?“ Întrebarea la care îi ajutam pe români să răspundă

Published

on

Pentru a avea parte de confort și armonie în propria locuință indiferent de anotimp și de vremea de afară, este nevoie să faci o alegere înțeleaptă la achiziționarea fiecărui element component al instalației de încălzire. Pe lângă o centrală termică performantă, este nevoie de inspirație și atunci când vine vorba despre alegerea caloriferelor.

Unul dintre aspectele importante de care trebuie ținut cont se referă la material. Ce este mai bine să alegi pentru casă: calorifer otel, din aluminiu sau din fontă? Care se încadrează perfect și care asigură o eficiență sporită? Iată câteva informații esențiale!

Tipuri de calorifere existente pe piață

În general, pe piața românească există, din punct de vedere al materialului din care sunt produse, trei tipuri de calorifer: de oțel, fontă și aluminiu. Cele din fontă erau general răspândite în blocurile construite înainte de 1989. Au o durată îndelungată de viață și dau dovadă de performanță în reținerea căldurii, dar sunt voluminoase, foarte grele, trebuie revopsite periodic, iar integrarea lor într-un apartament decorat modern se poate dovedi foarte dificilă.

Pe de altă parte, dispozitivele din aluminiu se bucură de mai multă popularitate, datorită faptului că materialul este mai ușor, iar caloriferele pot fi transportate și instalate fără mare efort. Au un aspect plăcut și nu ruginesc, însă, pe de altă parte, trebuie aerisite în fiecare an, iar slaba rezistență la șocuri implică riscuri majore de a se deforma.

Source Link : https://casamea.ro/are-loc-un-calorifer-din-otel-in-casa-mea-intrebarea-la-care-ii-ajutam-pe-romani-sa-raspunda/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending