Connect with us

Știri - Social

RL: 42% din elevii din România au obținut scorul „nefuncțional” la testele de literație

Published

on

42% din elevii din România au obținut scorul „nefuncțional” la testele de evaluare a nivelului de literație, relevă un studiu recent.

Un procent de 47% din elevii claselor I-VIII se încadrează la nivelul „minim funcțional” al literației

11% dintre elevii care s-au testat au obținut cel mai bun scor la testele de literație, nivelul „funcțional”.

Peste 47.000 de elevi din România au făcut testat de literație în ultimele 15 luni.

„Brio, platformă de teste standardizate pentru elevi, alături de alte 7 organizații non-profit specializate în domeniul educației, au lansat „Raportul privind nivelul de literație al elevilor din România”. Acesta a fost realizat în baza rezultatelor pe care peste 47.000 de elevi din toată țara, din clasele I-VIII, le-au obținut la teste de literație. Rezultatele astfel colectate arată că 42% dintre elevi au obținut scorul „nefuncțional”, ceea ce îi plasează în poziția de analfabetism, în timp ce aproximativ 20% dintre elevii care s-au testat (8% din populația școlară) sunt la limita de a trece în categoria de „minim funcțional”. Din totalul de teste colectate, doar 11% din elevi se plasează în categoria „funcțional” și au dovedit că au capacitatea de a localiza, înțelege și sintetiza informația dintr-un text scris”, se precizează într-un comunicat de presă remis cotidianului național „România liberă:.

Source Link : https://romanialibera.ro/social/educatie/42-din-elevii-din-romania-au-obtinut-scorul-nefunctional-la-testele-de-literatie/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending