Connect with us

Economie

RL: Schimbare majoră pentru românii care nu lucrează la sediul angajatorului: ce beneficii vor primi de la 1 mai

Published

on

Începând cu data de 1 mai 2022, intră în vigoare legea 72/2022 care prevede asigurarea unui regim fiscal unitar al tuturor formelor sub care angajatorii acordă diferite categorii de sume suplimentare pentru perioadele în care activitatea angajaților se desfăşoară în altă localitate, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Legea care va intra în vigoare de la 1 mai prevede și amnistia pentru obligațiile fiscale rezultate din reîncadrarea diurnelor în venituri salariale.

„Legea 72/2022 este, în mare parte, rezultatul efortului profesioniștilor din domeniul fiscal care au analizat cu atenție diferențele de tratament fiscal dintre sumele acordate salariaților mobili care se deplasează  în interesul companiei și sumele acordate salariaților delegați. Această inițiativă de modificare legislativă a pornit în urma verificărilor fiscale realizate de autorități în cadrul companiilor din domeniul transporturilor, în cazul cărora inspectorii au considerat că șoferii sunt salariați mobili și nu sunt îndreptățiți să primească indemnizație de delegare sau detașare neimpozabilă, ci sunt în drept să primească prestații suplimentare acordate în baza unei clauze de mobilitate, sume ce până acum intrau în baza de calcul a tutoror taxelor salariale. Începand cu 1 mai 2022, nici aceste prestații suplimentare acordate în baza clauzei de mobilitate nu mai sunt taxabile în limita plafonului stabilit de lege, cu condiția ca deplasările salariaților să fie efectuate în afara localității, în țară sau în străinătate”, a explicat Luminița Obaciu, Payroll Partner, Soter & Partners.

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/economie-interna/schimbare-majora-pentru-romanii-care-nu-lucreaza-la-sediul-angajatorului-ce-beneficii-vor-primi-de-la-1-mai/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending