Connect with us

Investigatii

RL: România poate oferi Ucrainei avioane militare produse în fosta URSS

Published

on

România deține câteva zeci de avioane militare, model MiG 21 LanceR și MiG 29, pe care nu le mai folosește dar pe care le-ar putea oferi Ucrainei, fie ca donație, fie contra cost.

România ar putea obține, rapid, atât avantaje financiare cât și o bună imagine internațională. Războiul din Ucraina oferă o asemenea posibilitate. Armata Ucrainei are nevoie de armament, inclusiv de avioane. Iar Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României deține câteva zeci de avioane de luptă excedentare.

Acum patru zile, MApN a anunțat că suspendă zborurile cu avioane MiG 21 LanceR. Motivul invocat este faptul că aceste avioane au devenit extrem de nesigure în exploatare. MApN nu a precizat ce soartă vor avea avioanele LanceR rămase la sol. Nu s-a făcut public ce număr de avioane MiG 21 LanceR apte de zbor mai are România. Dar se poate estima că numărul este în jur de 20 de bucăți. MiG 21 LanceR este o variantă care s-a obținut prin modernizarea, în România, după anul 1993, a modelului MiG 21, produs în fosta URSS.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/incognito/romania-poate-oferi-ucrainei-avioane-produse-in-fosta-urss/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending