Connect with us

Investigatii

RL: Guvernul anulează datoriile a zece firme din industria de apărare

Published

on

Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, urmează să anuleze datoriile unor firme din industria de apărare. Decizia va fi reglementată printr-o Ordonanță de Urgență.

Decizia va fi reglementată printr-o Ordonananță de Urgență.

Zece companii cu capital de stat vor beneficia de stingerea prin anulare a unor obligații fiscale. Vor fi ajutate, în acest mod, zece societăți, cărora li se vor anula datorii în valoare cumulată de peste 137 de milioane de lei. Veniturile bugetare la care urmează să renunțe statul român totalizează 137.203 de mii de lei.

Suma în cauză este indicată într-un proiect de Ordonanță de Urgență care ar urma să fie aprobată de Executiv. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Economiei.

Cele zece întreprinderi care vor beneficia de această facilitate fiscală sunt următoarele: Uzina Mecanică Bucureşti, Uzina Automecanica Moreni, Uzina Mecanică Plopeni, Metrom Braşov, Tohan Zărneşti, Fabrica de Pulberi Făgăraş, Pirochim Victoria, Uzina Mecanică Sadu, Carfil Braşov şi Fabrica de Arme Cugir.

Potrivit expunerii de motive care însoțește proiectul legislativ, ajutorul acordat acestor întreprinderi se justifică prin faptul că sunt operatori economici cu capital integral de stat, prezintă interes strategic pentru statul român și „desfășoară activități necesare realizării de produse militare, sensibile și strategice și / sau serviciile aferente acestora”.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/incognito/guvernul-anuleaza-datoriile-a-zece-firme-din-industria-de-aparare/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending