Connect with us

Investigatii

RL: Gafă politică. Armata organizează o conferință despre independența României, obținută cu sprijinul Rusiei

Published

on

Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României organizează o conferință despre independența României, independență obținută cu sprijinul Rusiei.

Momentul este ales neinspirat, întrucât în 2022 se împlinesc 145 de ani de la obținerea independenței, deci nu este chiar o perioadă „rotundă”. În schimb, în 2022, toate țările NATO, inclusiv România, sunt în relații tensionate cu Rusia.

Conferința din România este prevăzută a se desfășura în perioada 8 – 11 mai 2022. Un proiect de Hotărâre de Guvern precizează că evenimentul se desfășoară „la nivelul ministrului apărării naționale”.

MApN a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern legat de această chestiune. Tema conferinței este foarte sensibilă, în condițiile în care România și-a cucerit independența de stat, față de Imperiul Otoman (Turcia), în perioada anilor 1877 – 1878, luptând în alianță cu Rusia. Potrivit datelor istorice, România a intrat în războiul care fusese deja declanșat între Rusia și Turcia, luptând de partea Rusiei. România a permis inițial tranzitul de trupe rusești spre Bulgaria (la acel moment, parte a Imperiului Otoman), iar ulterior trupele române au trecut Dunărea și au luptat alături de ruși, împotriva turcilor.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/incognito/armata-organizeaza-o-conferinta-despre-independenta-romaniei-obtinuta-cu-sprijinul-rusiei/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending