Connect with us

Investigatii

RL: După tunurile de la Sărbătorile din pandemie, primăriile risipesc alți bani de Paști

Published

on

Iepurașul vine și în acest an de Paști și totodată vom avea nelipsitele decorațiuni din ouă cu fundițe sau iepurași costumați, evident din bani publici. Primăriile din marile orașe în mare parte au anunțat că vor organiza târguri în perioada 14-27 aprilie, cu spectacole și atmosferă de sărbătoare.

Nu avem încă toate datele centralizate cu privire la sumele pe care primăriile din marile orașe le-au pus deoparte pentru festivitățile de Paști, însă le avem pe cele de la sărbătorile de iarnă, iar în unele orașe sumele sunt nesimțit de mari, fără justificări, mai ales că vorbim despre evenimente realizate în pandemie, unde accesul era restricționat. Sigur, putem să presupunem că multe contracte au fost umflate și că o parte dintre fonduri au fost deturnate, însă doar presupunem în acest moment, întrucât nu avem datele oficiale să le prezentăm.

Orașe mici, risipă mare

Ne întrebăm și noi cum este posibil ca într-un oraș cum este Bacău cu 150.000 de locuitori să aloci un buget de 1,5 milioane de lei, bani plătiți direct de primărie pentru sărbătorile de iarnă. Aceasta a fost cea mai mare sumă cheltuită de vreo primărie din țară. De altfel, locuitorii se plâng de taxe și impozite mari, nu au apă caldă și nici străzi asfaltate.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/incognito/dupa-tunurile-de-la-sarbatorile-din-pandemie-primariile-risipesc-alti-bani-de-pasti/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending