Connect with us

Economie

RL: Aproape un sfert dintre șoferi iau RCA-ul în rate

Published

on

Prețurile la RCA au explodat în ultimele 7 luni, în unele cazuri au fost creșteri de 300 la sută, iar momentan autoritățile nu au găsit nicio soluție pentru a stopa sau plafona prețurile. De cealalată parte, plafonarea în acest moment este o țeapă, pentru că prețurile ar trebui scăzute sau compensate.

Pentru că polițele de asigurare auto sunt obligatorii, mulți șoferi se văd nevoiți să cumpere polițele în rate. Astfel, acest tip de business se dezvoltă, iar analiștii anunță că aproape un sfert dintre șoferi vor apela anul acesta la rate.

„În contextul menținerii actualelor costuri pentru polițele RCA, ne așteptăm ca aproximativ 20% din totalul acestora să fie plătite în rate de utilizatorii Autodeal și, mai mult, estimăm o creștere a numărului de polițe încheiate pe 1 an, pentru care șoferii trebuie să achite o sumă mai mare, dar care pot fi accesate în rate, în detrimentul celor încheiate pe o lună sau 3 luni”, spune Sandu Băbășan, partener Autodeal.

Cum funcționează mai exact plata în rată a polițelor?

„Achiziția polițelor RCA în 4 rate fără dobândă, prin intermediul soluției <Cumpără acum, plătește mai târziu>. Soluția de finanțare este 100% online, fluxul este complet digitalizat și automatizat, iar timpul de răspuns pentru aplicația de finanțare este de până la 10 minute”, spune Mihai Cringasu, Senior Partner Success Manager la TBI Bank.

Plafonarea prețurilor la RCA

Source Link : https://romanialibera.ro/economie/economie-interna/aproape-un-sfert-dintre-soferi-iau-rca-ul-in-rate/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending