Connect with us

În Cultură

RL: Concert caritabil pentru Ucraina: Orchestra Națională de Cameră „Soliștii din Kiev”, în concert la Stockholm

Published

on

Un concert susținut de Orchestra Națională de Cameră „Soliștii din Kiev”, la care vor participa regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi soţia sa, regina Silvia, va avea loc duminică, 27 martie 2022, ora 19.00 (ora Suediei), la Konserthuset Stockholm (Filarmonica din Stockholm), pentru sprijinirea Ucrainei prin ajutor umanitar.

Concertul este organizat, în solidaritate cu victimele războiului din Ucraina, de  Konserthuset Stockholm, alături de EUNIC Stockholm, din care face parte și ICR Stockholm și Institutul Ucrainean din Suedia.  Un alt partener al evenimentului este Reprezentanța Comisiei Europene în Suedia, informează Institutul Cultural Român, printr-un comunicat de presă, remis cotidianului național “România liberă”.

Concertul va fi transmis la televiziunea națională suedeză SVT, fiind organizat un teledon pentru ajutorarea victimelor de război din Ucraina.

Toate veniturile și fondurile strânse din vânzarea de bilete, cu sprijinul Radiohjälpen (organizație umanitară susținută de cele mai importante trusturi publice media de radio și televiziune suedeze SVT – Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB and Sveriges Utbildningsradio AB), vor fi donate organizațiilor caritabile din Ucraina.

Source Link : https://romanialibera.ro/cultura/concert-caritabil-pentru-ucraina-orchestra-nationala-de-camera-solistii-din-kiev-in-concert-la-stockholm/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending