Connect with us

Investigatii

RL: Situație critică în Marina Militară a României. Avem doar trei nave puternice, dintre care una în reparații

Published

on

Marina Militară a României este într-o situație critică. Atât din cauza întârzierii planului de achiziție a corvetelor, cât și pentru că fregata Mărășești a devenit indisponibilă.

Nava amiral a României, fregata Mărășești, intră în reparații. Decizia a fost anunțată de Statul Major al Forțelor Navale (SMFN) la data de 1 februarie.

Marina Militară a României are doar trei nave de luptă mari. Acestea sunt fregatele Mărășești, Regele Ferdinand și Regina Maria. Situația din estul Europei este tot mai tensionată. Chiar în acest moment, conducerea Armatei a decis trimiterea uneia dintre cele trei fregate în reparații.

“Fregata Mărășești, cea mai mare navă de război a Forțelor Navale construită în România, a executat luni, 31 ianuarie, manevra de plecare din portul militar Constanța, în vederea deplasării în locul de andocare, unde va intra într-un amplu proces de recondiționare și întreținere. Andocarea în Șantierul Naval Constanța prevede o serie de lucrări la opera vie, instalațiile de ancorare și guvernare, punțile exterioare, motoarele principale și echipamentele de navigație, precum și înlocuirea elementelor neconforme, printre care elementele de osatură, tabla și instalațiile de stins incendiul. Nava militară românească a intrat în șantier ca necesitate a refacerii capacității de luptă la un nivel necesar standardelor Forțelor Navale Române”, precizează SMFN.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/incognito/situatie-critica-in-marina-militara-a-romaniei-avem-doar-trei-nave-puternice-dintre-care-una-in-reparatii/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending