Connect with us

Investigatii

RL: Militarii americani vor ajunge la Câmpia Turzii și la Mihail Kogălniceanu

Published

on

Militarii americani care sunt trimiși suplimentar în România vor ajunge la Câmpia Turzii și la Mihail Kogălniceanu. Această informație a fost oferită, marți, de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Ministrul a precizat că România este pregătită de mai multă vreme să primească trupe străine suplimentare. Pe lângă cele două locații explicit menționate, mai sunt disponibile și altele, a precizat ministrul.

Dintre cei o mie de militari americani repartizați, au sosit în România, până acum, o sută de oameni, a precizat ministrul Dîncu.

La Câmpia Turzii (județul Cluj) se află cea mai modernă bază aeriană a României. La Mihail Kogălniceanu (județul Constanța) sunt două unități militare. Una este a Forțelor Aeriene, cealaltă este a Forțelor Terestre ale României.

Pentagonul a anunțat, la data de 3 februarie 2022, planul american pentru Europa. În cadrul acestuia, Statele Unite trimit suplimentar în România trupe cu un efectiv de o mie de oameni. Ei se vor adăuga celor circa o mie de militari americani aflați deja, prin rotație, în România. Militarii trimiși suplimentar în România vin din Germania și fac parte din Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), dotat cu transportoare blindate Stryker. Această unitate americană era staționată la baza Vilseck din Germania.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/incognito/militarii-americani-vor-ajunge-la-campia-turzii-si-la-mihail-kogalniceanu/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending