Connect with us

Investigatii

RL: Armata Rusiei din Transnistria este cea mai apropiată de România

Published

on

Armata Rusiei din Transnistria este cea mai apropiată de România, dintre unitățile terestre ale Kremlinului. Cel mai recent avertisment privind această forță militară vine de la Anatol Şalaru. Acesta a fost ministru al Apărării în Guvernul Republicii Moldova.

Acum două zile, într-o emisiune la TVR Moldova, Șalaru a precizat că Rusia are în Transnistria peste 2000 de militari. Acestora li se pot adăuga 20.000 – 30.000 de rezerviști pe care îi poate mobiliza regimul separatist de la Tiraspol. Armamentul și echipamentul necesar acestor trupe a fost adus de Rusia în Transnistria în anul 2011. La acel moment, Rusia încă nu ocupase Crimeea, deci relațiile Rusiei cu Ucraina erau normale. Drept urmare, armamentul rusesc a ajuns în Transnistria tranzitând teritoriul Ucrainei, a dezvăluit fostul ministru Șalaru.

Ulterior, după anul 2014, când Rusia a atacat Ucraina, relațiile dintre aceste două țări s-au deteriorat grav. „Atunci când Rusia va dori să facă o provocare la Nistru sau împotriva Ucrainei oricând poate să o facă, să o realizeze”, estimează fostul ministru Șalaru.

Cea mai probabilă misiune de luptă pe care o poate primi armata Rusiei din Transnistria ar fi să participe la atacarea Ucrainei. Atacul Rusiei asupra Ucrainei era anticipat că s-ar produce în ziua de 16 februarie 2022. Totuși, până în acest moment, această informație, oferită de presa occidentală, nu s-a confirmat. Rusia a anunțat în schimb că a început retragerea unor unități dintre cele dislocate la frontierele Ucrainei. Dar această retragere nu se referă și la militarii ruși din Transnistria.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/incognito/armata-rusiei-din-transnistria-este-cea-mai-apropiata-de-romania/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending