Connect with us

Investigatii

RL: Regiunea României va fi „testată” în următorii ani, susține Cristian Diaconescu

Published

on

Regiunea României va fi „testată” în următorii ani, susține Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe. El a opinat că această regiune, incluzând „Republica Moldova și gurile Dunării”, va fi „testată în următorii cinci – șase ani”. Fostul ministru s-a referit, astfel, la tensiunile din estul Europei, produse de politica agresivă a Rusiei. Se știe că, în ultimele săptămâni, Rusia a adus trupe suplimentare la frontiera ei cu Ucraina.

Cristian Diaconescu a făcut această declarație marți seară, într-o intervenție la postul Digi 24. Cristian Diaconescu este în prezent președintele PMP.

Experți occidentali au avansat ipoteza că Rusia, într-un nou atac asupra Ucrainei, ar ocupa zona Bugeacului. Prin ocuparea acestei zone, Rusia ar ajunge la gurile Dunării și la granița României. Rusia ar putea realiza o conexiune terestră între Marea Neagră și trupele ei din Transnistria. După cum se știe, Rusia menține, ilegal, trupe în zona de est a Republicii Moldova.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/investigatii-romania-libera/incognito/regiunea-romaniei-va-fi-testata-in-urmatorii-ani-sustine-cristian-diaconescu/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending