Connect with us

SPECIAL

RL: Corupție la nivel înalt în Jandarmerie. DNA a trimis în judecată mai mulți șefi

Published

on

Mai mulți șefi din Jandarmerie și alți angajați ai instituției au fost trimiși în judecată de procurorii militari ai DNA care i-au acuzat de fapte de corupție. Aceștia sunt acuzați că au constituit un grup infracțional și au folosit informații care nu sunt destinate publicității pentru a obține bani sau alte bunuri și foloase, potrivit unui document DNA.

Ce spun procurorii DNA

Procurorii susțin că în perioada martie 2021 – aprilie 2021, două foste cadre militare, împreună Petruț-Daniel Rușanu ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea fraudării unor concursuri organizate la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru ocuparea unor funcții vacante deblocate din sursă internă, prin trecerea subofițerilor și a maiștrilor militari în corpul ofițerilor.

La această grupare ar fi aderat ulterior și ceilalți inculpați. De precizat este faptul că, la vremea respectivă, inculpatul Radu-Gabriel Todoran îndeplinea și funcția de președinte al comisiei de concurs fiind și cel care ar fi transmis membrilor grupului grilele de concurs și rezultatele corecte, susțin procurorii DNA.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/coruptie-la-nivel-inalt-in-jandarmerie-dna-a-trimis-in-judecata-mai-multi-sefi/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending