Connect with us

JUSTITIE

EVZ: Soluții pentru a salva facturile. Cum puteți evita notificările legate de consumul excesiv de energie electrică

Published

on

Există mai multe soluții pentru a evita un consum instantaneu, ridicat, la energia electrică, fapt ce poate crea complicații în relația consumatorilor casnici cu distribuitorii.

Există mai multe cazuri ale unor români care au primit de la operatorul rețelei de distribuție, prin intermediul furnizorilor cu care clienții au în derulare contractul de furnizare de energie electrică, notificări ce vorbesc despre depășirea puterii electrice contractate la locul lor de consum, în ultima vreme.

Puterea absorbită la un moment nu are legătură cu energia consumată și facturată la sfârșit de lună, ci cu consumul instantaneu, mai exact câte aparate care consumă energie sunt în funcțiune în același timp, într-o gospodărie.

Ce puteți face pentru a evita consumul instantaneu mărit

„În anumite momente, consumul instantaneu al clienților poate depăși puterea aprobată prin avizul tehnic de racordare și, dacă au contor inteligent, există posibilitatea ca acesta să sesizeze depășirea și să întrerupă pentru moment alimentarea cu energie electrică.

Source Link : https://evz.ro/solutii-pentru-a-salva-facturile-cum-puteti-evita-notificarile-legate-de-consumul-excesiv-de-energie-electrica.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending