Connect with us

JUSTITIE

EVZ: Sfârșitul euro? Bruxelles a lansat un nou avertisment: Inflația explodează. Apeluri pentru ieșirea unei alte țări din UE

Published

on

Inflația în creștere a provocat apeluri ca Olanda să părăsească Uniunea Europeană, în timp ce țările din sudul Europei se luptă cu datorii tot mai mari. Acțiunile europene au scăzut vineri din cauza îngrijorărilor legate de creșterea inflației și de creșterea numărului de infecții cu coronavirus, în timp ce investitorii au fost nesiguri cu privire la modul în care datele privind salariații din SUA vor influența planurile Rezervei Federale de înăsprire a politicii.

Inflația din zona euro a crescut luna trecută la un nivel record. Demersul indică o presiune mai mare asupra Băncii Centrale Europene pentru a crește ratele dobânzilor în acest an. Datele îngrijorătoare au declanșat un avertisment din partea militanților pentru ieșirea Olandei din UE cu privire la stabilitatea zonei euro.

Inflația în zona euro a atins cifre record

„Cu o inflație ridicată, datoria guvernamentală se poate „topi”. Țările din sudul Europei, cum ar fi Grecia (210%) și Italia (156%), au datorii mari, iar inflația este în interesul lor și al monedei euro.

Olanda are datorii scăzute, dar nu poate schimba cursul din cauza euro. Dacă Italia dă faliment, înseamnă sfârșitul euro. Datoria lor națională este prea mare pentru a o salva, așa cum are Grecia”, a declarat Jeroen Dijsselbloem, fostul președinte al Eurogrupului.

Source Link : https://evz.ro/sfarsitul-euro-bruxelles-a-lansat-un-nou-avertisment-inflatia-explodeaza-apeluri-pentru-iesirea-unei-alte-tari-din-ue.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending