Connect with us

În politică

EVZ: Miniștrii de Externe UE condamnă „agresiunea” rusă. Bogdan Aurescu cere reuniune CAE la Kiev

Published

on

Bogdan Aurescu a propus la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE de luni, 24 ianuarie, organizarea unei întâlniri sub aceeași formă la Kiev, în semn de solidaritate a statelor europene față de Ucraina, care este amenințată de o posibilă invazie a Rusiei. Miniștrii UE intenționează să condamne „acțiunile agresive și amenințările continue ale Rusiei împotriva Ucrainei”, făcând totodată apel la detensionarea situației.

Miniștrii de Externe ai statelor UE s-au reunit luni, 24 ianuarie, într-o ședință CAE în care s-a ajuns la concluzia că „noțiunile legate de «sfere de influență» nu-și au locul în secolul XXI”.

Ce au discutat miniștrii de Externe la reuniunea CAE

„Libertatea statelor de a alege sau de a-și schimba propriile acorduri de securitate”, cum ar fi libertatea Ucrainei de a urmări aderarea la NATO, este „nenegociabilă”, au mai evidențiat miniștrii la ședința de luni.

Încălcarea unor astfel de principii de către Rusia „amenință pacea și stabilitatea pe continentul nostru” și ar fi întâmpinată cu „consecințe masive și costuri severe … (inclusiv – n.r.) o gamă largă de măsuri restrictive sectoriale și individuale”, se arată în proiectul care prevede concluziile reuniunii miniștrilor de externe, consultat de euobserver.com.

Source Link : https://evz.ro/ministrii-de-externe-ue-condamna-agresiunea-rusa-bogdan-aurescu-cere-reuniune-cae-la-kiev.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending