Connect with us

JUSTITIE

EVZ: Magistrații se întorc împotriva lui Cătălin Predoiu. Desființarea SIIJ pune din nou Justiția pe jar

Published

on

Trei asociații din domeniul Justiției reacționează după ce ministrul Cătălin Predoiu a anunțat, vineri, punerea în dezbatere publică a proiectului de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Inițiativa reprezentantului Ministerului Justiției „încalcă obligațiile României de stat membru al Uniunii Europene și al Consiliului Europei”, au transmis asociațiile.

SIIJ ar trebui să fie desființată până pe data de 31 martie 2022, potrivit declarațiilor premierului Nicolae Ciucă, de la preluarea șefiei Guvernului. 42 de procurori se vor ocupa de investigarea infracțiunilor din Justiție, a transmis ministrul Cătălin Predoiu, vineri, când proiectul pentru desființarea SIIJ a fost pus în dezbatere publică.

Proiectul privind desființarea SIIJ – „un compromis inadecvat”

Poziția ministrului Justiției a fost aspru criticată însă, de reprezentanții a trei asociații din domeniul cu pricina, care consideră că inițiativa lui Cătălin Predoiu reprezintă „un compromis inadecvat”. Este vorba despre Asociația Forumul Judecătorilor din România, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Asociația Inițiativa pentru Justiție.

Source Link : https://evz.ro/magistratii-se-intorc-impotriva-lui-catalin-predoiu-desfiintarea-siij-pune-din-nou-justitia-pe-jar.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending