Connect with us

INTERNATIONAL

EVZ: Incredibil! Se ridică barieră la frontiera externă a UE. Toate planurile au fost date peste cap

Published

on

Mii de migrați încearcă să ajungă în Uniunea Europeană de luni de zile. O nouă criză a fost declanșată în a doua parte a anului 2021, președintele Alexander Lukașenko făcând promisiuni irealiste imigranților care încearcă, de obicei, să se extindă pe continentul european prin Belarus spre Polonia sau statele baltice. Marți, 25 ianuarie, Polonia vrea să înceapă lucrările de construcție a unei bariere de peste cinci metri.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe conducătorul belarus Alexander Lukașenko că a adus în mod deliberat cu avionul oameni din țările devastate de război la Minsk, înainte de a-i încuraja să se adune la granița UE, în încercarea de a destabiliza blocul comunitar, ca răspuns la sancțiunile economice impuse guvernului său.

„Vom face tot ce vreți”

La aproximativ un kilometru de granița cu Polonia, migranții din Belarus, care vor să intre în Uniunea Europeană, au fost blocați săptămâni întregi. Declarațiile șefului statului belarus au stârnit atenția multora.

Source Link : https://evz.ro/incredibil-se-ridica-bariera-la-frontiera-externa-a-ue-toate-planurile-au-fost-date-peste-cap.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending