Connect with us

JUSTITIE

EVZ: Eșec pentru procurorii DNA. Tribunalul Arad a desființat rechizitoriul într-un caz greu

Published

on

DNA a ajuns, din nou, într-o situație ingrată după ce o instanță de judecată a constatat o serie de nereguli într-un rechizitoriu care vizează mai mulți foști parlamentari.

O instanță de cameră preliminară a Tribunalului Arad a constatat neregularitatea rechizitoriului DNA cu privire la descrierea faptelor comise de mai mulți foști parlamentari PSD. Aceștia au fost cercetați pentru luare de mită, trafic de influență sau abuz în serviciu.

Este vorba despre foștii parlamentari PSD Dorel Căprar, Florin Tripa, Ioan Chisăliță și Luminița Jivan. Judecătorii susțin că procurorii anticorupție nu au reușit să explice în concret acuzațiile pentru care i-au trimis în judecată pe inculpați. Drept urmare, instanța a solicitat DNA să remedieze problemele sesizate sau să ceară restituirea dosarului în vederea completării anchetei.

Tribunalul a admis în parte cererile şi excepţiile privind neregularitatea rechizitoriului din dosarul nr. 35/P/2019 înregistrat în 06.04.2020 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara. Acestea au fost formulate de inculpaţii Chisăliţă Ioan Narcis, Jivan Luminiţa Maria, Pascu Patriciu Mirel, Lucaciu Mircea Andrei, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie, Tripa Florin Dan, Băețan Vasile Alin, Căprar Dorel Gheorghe şi Zamiska Ioan-Iaromir.

Source Link : https://evz.ro/esec-pentru-procurorii-dna-tribunalul-arad-a-desfiintat-rechizitoriul-intr-un-caz-greu.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending