Connect with us

Economie

EVZ: Dacian Cioloș vine cu soluția momentului! Cum putem avea facturi mai mici la energie şi gaz

Published

on

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat că exista din toamnă soluția de impact pentru reducerea facturilor la gaz şi energie dar nu s-a dorit acest lucru. Guvernul a așteptat să vadă unde pică drobul de sare.

Dacian Cioloş a declarat că este nevoie de măsuri care să aibă un impact direct în reducerea preţului facturilor la energie şi gaz, cum ar fi reducerea TVA şi eliminarea plăţii certificatului verde, soluţii care au fost propuse încă din toamnă de USR.

Dacian Cioloş este convins că reducerea TVA este soluția pentru facturile mai mici la energie şi eliminarea certificatului verde, care în opinia experţilor în energie nu se justifică.

„Există o soluţie pe care noi, USR, am propus-o încă de atunci, din toamnă: măsuri care să aibă un impact direct în reducerea preţului pe care îl plătesc consumatorii, şi anume reducerea TVA. Noi am propus atunci de la 19 la 5%, pe o perioadă determinată şi, la fel, eliminarea plăţii acelui certificat de emisii de carbon, certificatul verde, care şi el apare acum în facturi”, a declarat liderul USR.

Source Link : https://evz.ro/dacian-ciolos-vine-cu-solutia-momentului-cum-putem-avea-facturi-mai-mici-la-energie-si-gaz.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending