Connect with us

Economie

EVZ: Ce ne pregătește Guvernul. Măsura se va resimți în buzunarul fiecărui român

Published

on

Veste bună pentru români! Guvernul a anunțat o nouă măsură care va schimba radical soarta oamenilor. Executivul va propune Comisiei Europene eliminarea totală a TVA-ului pentru alimentele de bază.

Ce se întâmplă cu TVA-ul în România?

Din cauza pandemiei, economia României a fost afectată, iar Guvernul va propune Comisiei Europene TVA zero la alimentele de bază, precum: carne, ulei, faină, lactate, ouă. Românii nu mai fac față din cauza prețurilor din ce în ce mai mari, dar situația s-ar putea remedia.

Prețul pâinii a crescut datorită scumpirii energiei electrice și a gazelor naturale, iar singura metodă ca România să își revină din punct de vedere economic este ca TVA-ul să fie zero. Companiile din țară au ajuns să ceară ajutorul autorităților.

„Încă din trimestrul IV al anului 2021 am sesizat autorităţile statului despre faptul că sectorul de morărit-panificaţie a fost şi este cel mai lovit de creşterile nemaiîntâlnit de mari ale costurilor de producţie deoarece, spre deosebire de alte sectoare, la panificaţie şi morărit preţul materiei prime (grâu, făină) aproape s-a dublat”, susţin reprezentanţii ROMPAN.

Source Link : https://evz.ro/ce-ne-pregateste-guvernul-masura-se-va-resimti-in-buzunarul-fiecarui-roman.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending