Connect with us

INTERNATIONAL

EVZ: Bruxelles poate impune sancțiuni. Rusia a spus ce se va întâmpla cu gazele Europei

Published

on

Rusia a negat că va închide robinetul la gaze naturale pentru continentul european în cazul în care împotriva sa vor fi impuse sancțiuni pe fondul acumulării de trupe la frontiera cu Ucraina. Poziția Moscovei de luni, 24 ianuarie, vine după mai multe îngrijorări exprimate în spațiul public de către diverși oficiali europeni cu privire la faptul că livrările de gaze ar putea fi „puse în pericol”.

Kremlinul a respins îngrijorările potrivit cărora Rusia ar putea închide robinetul de gaz către Europa în cazul în care Bruxelles ar impune sancțiuni din cauza acumulării de trupe la granița cu Ucraina. Poziția Rusiei vine după rapoartele de presă europene care arată că o înghețare a aprovizionării cu gaze ar putea fi iminentă.

„Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa”

„Rusia și-a îndeplinit impecabil obligațiile din tratat în cele mai dificile momente de confruntare între Est și Vest”, a declarat luni, la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției Interfax, citate de dpa.

„Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa”, a precizat purtătorul de cuvânt, care a catalogat pozițiile de presă europene drept „isterice”. Potrivit lui Dmitri Peskov, declarațiile de acest fel reprezintă „insinuări”.

Source Link : https://evz.ro/bruxelles-poate-impune-sanctiuni-rusia-a-spus-ce-se-va-intampla-cu-gazele-europei.html

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending