Connect with us

Sănătate

RL: Protocolul elvetian de profilaxie dentara GBT (Guided Biofilm Theraphy) – mai mult decat un detartaj si airflow

Published

on

Protocolul Guided Biofilm Theraphy (GBT) este o procedură de mare succes în profilaxia dentară. Tehnologia elvețiană de ultimă generație îndepărtează biofilmul dentar în proportie de 100% intr-un mod cât mai confortabil pentru pacient.

Prin intermediul procedurii de igienizare Guided Biofilm Theraphy – GBT (Terapia Ghidata a Biofimului) dezvoltat de catre prestigioasa companie elvetiana EMS, pacientul are acces la mai multe protocoale de tratament, personalizate, rezultând o curățare profundă și eficientă a structurilor dentare si parodontale. Dintre principalele avantaje ale terapiei Guided Biofilm Theraphy este faptul că poate elimina complet durerea și disconfortul pacientului, atât în timpul cât și după finalizarea tratamentului.

Protocolul de igienizare Guided Biofilm Therapy se bazează pe evidențierea biofilmului dentar (plăcii bacteriene) si a tartrului, cu ajutorul unui revelator, ce permite observarea depunerilor pe suprafațele dentare, deasupra liniei gingivale și subgingival. În acest fel, medicul stomatolog poate realiza constientizarea pacientul cu privire la zonele in care igiena nu se realizeaza in mod corespunzator, recomandandu-i o tehnica de periaj personalizata si putand mai apoi sa îndepărteze ghidat biofilmul dentar si tartrul fără afectarea țesuturilor dento-parodontale. În plus, „GBT este o tehnologie minim invazivă care poate fi utilizată cu succes pentru pacienții cu afecțiuni parodontale, care au lucrări protetice (coroane, fațete dentare) sau pentru cei cu aparat dentar și chiar implant.” declară Dr. Dragoș Popescu, medic stomatolog in cadrul DentalMed Luxury Dental Clinic, specializat în tratamentul parodontozei.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/sanatate/protocolul-elvetian-de-profilaxie-dentara-gbt-guided-biofilm-theraphy-mai-mult-decat-un-detartaj-si-airflow/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending