Connect with us

Vedete

OK! Magazine: Darul de nepreţuit pe care Victor Socaciu i l-a lăsat Marinei Almăşan: “E despre tine, Marina, tu eşti glontele meu de argint!”

Published

on

L-a făcut pe Victor Socaciu să revină pe scenă, iar de la colaborarea lor pentru “Ceaiul de la ora 5” la o mare dragoste nu a mai fost decât un pas. Povestea lor de dragoste a făcut subiectul şi unei piese, “Lângă inimă îmi stai”.

Astăzi, Marina Almăşan îşi aminteşte, cu emoţie, de zbaterea lui Victor pentru ca această melodie să existe.

“Ne aflam la începutul anilor ‘90 şi eram fericită că l-am desprins pe Victor din înverşunarea cu care refuza să mai urce pe scenă. Era dezgustat de tot ceea ce se întâmplase cu România după Revoluţia din 1989, nu mai vroia să mai cânte. Artiştii Cenaclului Flacăra erau sistematic puşi la zid, de fapt tot ceea ce ţinea de Trecut, era batjocorit.

Aşa că Victor pusese chitara în cui şi se transformase în om de afaceri. Îşi cumpărase o moară, de la un turc, undeva pe lângă Bucureşti, la Bolintin şi era fericit că afacerea mergea, câştigurile erau frumuşele. La moară lucra tatăl său, adus de la Braşov, iar Victor era şi el mai toată ziua pe acolo, plin de făină, rupt de menirea lui…De cântat nu mai vroia să audă. Când poetul Lucian Avramescu ( Dumnezeu să-l ierte şi pe el) l-a adus la emisiunea mea “Ceaiul de la ora 5”, sugerându-mi că piesa “Mi-e dor să mai merg la un ceai” s-ar fi potrivit ca şi imn al emisiunii ( ceea ce şi devenit, ulterior), Victor s-a lăsat cu greu înduplecat să ne cânte, intr-o transmisie directă, această melodie, care cândva fusese una din piesele lui de rezistenţă. Ţin minte că, deşi comunicam pentru prima oară ( trecând peste o intersectare fugitivă, dar memorabilă, din Costineştiul studenţiei mele), mi-am pus în funcţiune întregul arsenal de mijloace de convingere. Bref! Victor a cântat, cu emoţie, piesa ( era undeva pe la finele lui 1993) după care a devenit colaborator permanent al echipei noastre, însoţindu-ne toate turneele prin ţară ale “Ceaiului de la ora 5”. Încet-încet, sufletele noastre s-au alătura”, mărturiseşte Marina pentru Femeide10.ro.

Source Link : https://okmagazine.ro/darul-de-nepretuit-pe-care-victor-socaciu-i-l-a-lasat-marinei-almasan-e-despre-tine-marina-tu-esti-glontele-meu-de-argint/a20528914

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending